EPA

Treinongeluk in Taiwan kost 18 mensen het leven

tijd van publicatie Aangepast

Bij een treinongeluk in Taiwan zijn 18 mensen om het leven gekomen. Meer dan 170 reizigers zijn gewond geraakt. Er waren 366 mensen aan boord van de Puyuma Express. Inmiddels zijn alle inzittenden uit de trein gehaald.

Het ongeluk gebeurde bij een station ten oosten van de hoofdstad Taipei, waar de trein niet zou stoppen. Acht wagons liepen uit de rails. Vijf wagons kantelden door de klap. Een aantal slachtoffers kwam daardoor onder de trein terecht en werd doodgedrukt.

Op deze videobeelden is goed te zien hoe groot de ravage is:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Doden bij treinongeluk Taiwan

Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de ontsporing. Volgens het Taiwanese spoorbedrijf was de trein in goede staat en was hij vorig jaar nog onderhouden. Passagiers zeggen dat de trein hard reed en geen vaart minderde in een bocht.

De spoorlijn werd in 2013 geopend als verbinding tussen de oost- en de westkust van Taiwan. De Puyuma Express is, afgezien van de hogesnelheidslijn aan de westkant van Taiwan, de snelste trein in Taiwan. Hij rijdt 150 kilometer per uur langs de oostkust, een route die heel populair is in het weekend bij dagjesmensen.

Het is het zwaarste treinongeluk in 30 jaar in Taiwan.

STER Reclame