Gastón Pereiro viert een treffer tegen FC Emmen

PSV breidt indrukwekkende reeks uit: 6-0 tegen Emmen

PSV gaat door met imponeren in de eredivisie. Ook thuis tegen FC Emmen kwam de ongeslagen status van de Eindhovenaren geen moment in gevaar: 6-0.

Door de overwinning blijft de ploeg van coach Mark van Bommel ook in de negende speelronde zonder puntenverlies. Het doelsaldo liep op tot 36-3.

Gastón Pereiro opende de score na ruim tien minuten: na een voorzet op maat van Steven Bergwijn prikte hij de bal keurig in de verre hoek. Luuk de Jong maakte er na een half uur met kopballen, beide op aangeven van Hirving Lozano, binnen zeven minuten 2-0 en 3-0 van, waarna Pereiro met een intikker voor de ruststand (4-0) tekende.

Luuk de Jong viert zijn tweede goal

Een monsterscore leek in de maak, temeer daar het verweer van Emmen onthutsend matig was. Maar na rust daalde het tempo drastisch, tot opluchting van Emmen, dat daardoor verder gezichtsverlies kon voorkomen.

Erick Gutiérrez schroefde tien minuten voor tijd de score op naar 5-0, waarna Lozano vlak voor tijd ook loon naar werken kreeg en de eindstand bepaalde op 6-0.

PSV scoorde in de laatste vijf duels, inclusief het thuisduel met Ajax, liefst 22 keer en kreeg nul treffers tegen. Kortom; de landskampioen kan zich in alle rust voorbereiden op het Champions League-treffen met Tottenham Hotspur van woensdag.