Sjinkie Knegt gaat als eerste over de finish: goud voor Nederland op de aflossing bij de WK in Rotterdam ANP

WK shorttrack in 2021 opnieuw in Rotterdam Ahoy

time icon

De WK shorttrack van 2021 worden gehouden in Rotterdam. Dat heeft de internationale schaatsunie ISU bepaald. Rotterdam kreeg de voorkeur boven Turijn, de andere kandidaat. Plaats van handeling zal Rotterdam Ahoy zijn.

Vorig jaar werden de WK shorttrack ook al in Rotterdam gehouden. Net als in 2017 zal oud-shorttracker Cees Juffermans als toernooidirecteur fungeren.

"Ik ben trots dat het weer gelukt is om een shorttrack-evenement van dit formaat naar Nederland te halen", reageerde Juffermans. "Dit is heel belangrijk om de groei van de sport te blijven stimuleren. Met de WK in 2017 hebben we een nieuwe standaard neergezet. In 2021 leggen we de lat nog hoger.''

De ISU besloot tijdens een extra bestuursvergadering in Lausanne tevens de EK allround met de EK sprint voor het seizoen 2020-2021 aan Heerenveen toe te wijzen. Dat gecombineerde evenement werd in 2017 voor de eerste keer eveneens in Thialf afgewerkt.

De EK shorttrack zijn komend jaar ook in Nederland. Dat toernooi wordt in januari 2019 in Dordrecht afgewerkt.

Succes in Rotterdam

Bij de WK van vorig jaar in Rotterdam veroverden de Nederlandse mannen goud op de aflossing. Sjinkie Knegt won de 500 meter en de 3.000 meter superfinale, maar moest zich in het algemeen klassement tevreden stellen met zilver. Bij de vrouwen was er een bronzen plak voor Suzanne Schulting op de 1.000 meter.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WK 2017: Knegt loodst mannen naar goud op aflossing
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame