Arda Turan
NOS Voetbal

Turan moet vrezen voor celstraf van ruim 12 jaar

De Turkse voetbalvedette Arda Turan moet vrezen voor een forse celstraf. Het openbaar ministerie eist een gevangenisstraf van 12,5 jaar tegen de 31-jarige aanvallende middenvelder.

Turan wordt beschuldigd van openlijke geweldpleging en illegaal wapenbezit. Hij sloeg de Turkse zanger Berkay Sahin vorige week een gebroken neus in een nachtclub in Istanbul. Ook wordt de oud-international aangeklaagd wegens aanranding.

Turan zou de zanger vervolgens naar het ziekenhuis hebben gevolgd en hem daar met een wapen hebben bedreigd.

16 duels schorsing

De door FC Barcelona aan Basaksehir verhuurde speler had al een fikse schorsing op het veld aan zijn broek hangen. De 100-voudig international werd afgelopen mei voor zestien duels geschorst nadat hij een grensrechter had geduwd. Hij kwam dit seizoen dus nog geen minuut in actie.

Arda Turan balt zijn vuist en stormt op de scheidsrechter af

Bij het incident gaf de scheidsrechter Turan rood. Maar in plaats van het veld direct te verlaten, liep de Turk stampvoetend richting de arbiter om bij hem verhaal te halen.

Dat deed Turan met een opgeheven vuist en dat rekende de Turkse voetbalbond hem zwaar aan. Naast het uitzitten van de lange schorsing moest de vedette ook een boete van 7600 euro betalen.

Kerfstok

Turan kwam in het verleden al vaker in opspraak. In 2015 gooide hij als speler van Atlético Madrid zijn voetbalschoen richting de grensrechter. In 2017 moest hij zijn interlandcarrière beëindigen omdat hij in een vliegtuig op de weg terug van een interland de confrontatie was aangegaan met een Turkse journalist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl