Sportforum met David Naert, Robert Misset en Leo Driessen
NOS Sport

'Nederlandse volleybalsters hebben nu echt een barrière doorbroken'

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken ging het maandagavond vooral over volleybal en voetbal. De bijzondere prestaties van de volleybalvrouwen op het WK in Japan en de spectaculaire overwinning van het Nederlands elftal op Duitsland kwamen uitgebreid aan bod.

Volkskrant-journalist Robert Misset is erg onder de indruk van de volleybalsters. "Dit team is al vrij lang bij elkaar en traint al jaren samen. Alle meiden kennen hun taak wanneer ze binnen de lijnen staan."

Wereldkampioen?

Ondanks goede resultaten van de laatste jaren wist Nederland nooit echt tot de absolute wereldtop door te dringen. "Ze hebben nu echt een barrière doorbroken", vervolgt Misset. "Voorheen werd vaak van dit soort toplanden verloren. Nu is er het geloof dat we van dit soort landen kunnen winnen."

"Of Nederland wereldkampioen kan worden? Het is nog steeds een flinke stap, ook mentaal. Maar vooruit. Ik zeg ja."

'Nederland heeft nu het geloof dat het van toplanden kan winnen'

Uiteraard kwam ook de interland Nederland-Duitsland aan bod. De grote vraag is of de 3-0 zege van Nederland een geflatteerde was. Commentator Leo Driessen vindt van wel. "In de eerste twintig minuten heeft Duitsland drie open kansen gehad en in de laatste vijf minuten kreeg Nederland nog vijf kansen omdat het helemaal open lag. Dan is het wel geflatteerd."

Misset kan zich daarin vinden. "Nederland speelde een soort van countervoetbal. Ronald Koeman gaat gewoon voor resultaat. Het is een ploeg in opbouw, maar Nederland sprankelt weer."

Driessen voegt daar aan toe: "Nederland lijkt wel weer op de weg terug en Duitsland lijkt op de weg terug..."

'Aantrekkelijke groep spelers'

De Vlaamse gast aan tafel, David Naert van de VRT, ziet gelijkenissen met het België van een aantal jaar geleden.

"Wat ik nu bij Nederland zie, klinkt mij heel bekend. Wij hebben die fase ook gehad dat we ons een aantal jaren niet kwalificeerden voor eindtoernooien. Maar ik ben wel jaloers op dit Nederlands elftal. Het is een hele aantrekkelijke groep spelers."

'Het was een geflatteerde zege van Nederland op Duitsland'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl