Georginio Wijnaldum en Memphis Depay juichen na de 3-0 tegen Duitsland
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

De Nederlandse volleybalsters schreven historie door bij het WK in Japan de laatste zes te bereiken, maar er blijkt nog meer in het vat te zitten. Dankzij de knappe zege op Amerika van gisteren plaatste Oranje zich inmiddels ook al voor de halve finales.

Wie daarin de opponent gaat worden, hangt mede af van het treffen met China van vanmiddag. Dat tweede - en laatste - groepsduel in de Final Six staat voor 12.20 uur Nederlandse tijd op het programma.

Het verloop van de wedstrijd is te volgen via flitsen op NPO Radio 1 en via het liveblog op NOS.nl en de NOS-app. De samenvatting is later op de dag te zien in het Sportjournaal en Nieuwsuur.

Live Q&A voor België-Nederland op Facebook en YouTube

Ook de avond is oranje gekleurd: het Nederlands voetbalelftal oefent in Brussel tegen België, de nummer drie van het afgelopen WK en de nummer één van de FIFA-wereldranglijst.

De Derby der Lage Landen begint om 20.45 uur en is live te zien op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app, terwijl het duel ook te volgen is op NPO 1 Radio 1 in Langs de Lijn En Omstreken en via het liveblog op NOS.nl en de NOS-app.

Op televisie wordt om 19.58 uur al even sfeer geproefd in het Koning Boudewijnstadion, waarna op internet tijdens het NOS Journaal gewoon wordt doorgegaan met een Q&A met presentator Sjoerd van Ramshorst, analist Pierre van Hooijdonk en commentator Jeroen Elshoff. Om 20.23 uur, na het NOS Journaal, haakt ook NPO 1 weer aan.

Nations League

Aan het eind van de lange avonduitzending volgt nog een samenvatting van het duel tussen Frankrijk en Duitsland, een wedstrijd uit de Nations League-groep waarin ook Oranje zit.

Uitzendingen op dinsdag 16 oktober

12.20 uur Liveblog: Nederland-China (WK volleybal) NOS.nl en NOS-app
13.00 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO1, NOS.nl en NOS-app
20.00 uur Liveblog: België-Nederland NOS.nl en NOS-app
20.00 uur Q&A met Van Hooijdonk en Elshoff NOS.nl, NOS-app, Facebook en YouTube
20.25 uur België-Nederland NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl