EPA
NOS NieuwsAangepast

Doden door overstromingen Zuid-Frankrijk

Bij overstromingen door noodweer in het zuiden van Frankrijk zijn zeker twaalf doden gevallen. Vijf mensen zijn zwaargewond geraakt.

De scholen in het getroffen departement Aude blijven gesloten en de bewoners zijn opgeroepen om binnen te blijven. President Macron sprak steunbetuigingen uit aan de nabestaanden van de slachtoffers. Ook dankte hij de hulpverleners voor hun snelle inzet en Macron zei spoedig naar het rampgebied af te reizen.

De doden vielen onder meer in dorpen even ten noorden van de stad Carcassonne. In het gebied is de afgelopen nacht net zoveel regen gevallen als normaal in een half jaar. In sommige plaatsen staat het water zes meter hoog.

In Aude staan de straten blank:

Straten staan blank, auto's deels onder water in Aude

Op beelden is te zien hoe auto's door de straten worden meegesleurd door het water. Mensen zijn op de daken van hun woning geklommen. Het water staat soms tot boven de eerste verdieping van hun huis. De hulpdiensten proberen de slachtoffers met helikopters van de daken te halen.

Volgens meteorologen is de Middellandse Zee dit jaar uitzonderlijk warm. Hierdoor valt er mogelijk meer regen dan normaal in het zuiden van Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl