Nuis niet veranderd: 'Helemaal geen laidback houding'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

BN'er Nuis: 'Heb een mooie knuffel van de koning gehad'

Kjeld Nuis is door zijn olympische titels op de 1.000 meter en 1.500 meter een echte BN'er geworden. "Mensen vroegen op straat al weleens: mag ik met je op de foto. Maar de mate waarop dat nu gebeurt is wel heel anders."

De sprintkampioen mag het hoogste van het hoogste bereikt hebben, zijn sportbeleving is naar eigen zeggen niet veranderd. "Ik ben nog steeds met mijn eigen kleine, stomme dingetjes bezig. Ik heb helemaal geen laidback houding, zeker niet. Ik wil zo lang mogelijk nog de beste zijn."

Baanrecord Inzell

Dat lukte zaterdag alvast tijdens trainingswedstrijden in het Duitse Inzell. Daar verbeterde hij zijn eigen baanrecord op de 1.000 meter. Het vizier is alweer gericht op Peking 2022.

kjeldnuis
Inzell
1.07.70 Trackrecord 1000m 🔥 first race of the season done ✅ Let’sGooooooo

Nuis: "Ik heb twee olympische gouden medailles, ik wil nog vier jaar door. En ik wil over vier jaar heel graag als olympisch kampioen daar staan en mijn titels verdedigen. Dan is het af."

'Ik wil heel graag een wereldrecord'

Kjeld Nuis in gesprek met henry Schut en Dione de Graaff.

STER Reclame