NOS Sport

Piek/Seinen en Maas/Tabeling onderuit in finale Dutch Open

Piek en Seinen onderuit in finale Dutch Open

Badmintonsters Selena Piek en Cheryl Seinen zijn er niet in geslaagd het Dutch Open op hun naam te schrijven. In de finale van het dubbelspel ging het duo in twee games onderuit tegen de Bulgaarse zussen Gabriela en Stefani Stojeva, de regerend Europese kampioenen: 17-21, 18-21.

In het topsportcentrum in Almere begonnen Piek en Seinen voortvarend tegen het als eerste geplaatste Bulgaarse koppel. De twee namen al snel een 5-2 voorsprong, maar zagen die net zo snel weer verdwijnen. Bij een stand van 6-6 namen de Bulgaarse vrouwen voor het eerst een voorsprong en werd een beslissend gaatje geslagen, 6-11.

Het krachtsverschil leek in de tweede game wederom snel duidelijk te worden, Piek en Seinen keken al vroeg tegen een 6-3 achterstand aan, maar het tweetal vocht zich goed terug in de wedstrijd. Dankzij zes punten op rij werd het 9-6 waarna het Nederlandse duo lang de regie had.

Die regie raakten Piek en Seinen kwijt bij een stand van 15-15. De Stojeva-zussen maakten vijf punten op rij, het Nederlandse koppel kwam nog terug tot 18-20, maar op het vierde matchpoint moesten Piek en Seinen capituleren.

Maas/Tabeling grijpt net naast titel op Dutch Open

Ook Nederlandse mannen onderuit in finale

Later op de dag verloren Jelle Maas en Robin Tabeling de finale van het dubbelspel bij de mannen. De als vijfde geplaatste Nederlanders waren niet opgewassen tegen de als tweede geplaatste Indonesiërs Wahyu Nayaka Pangkarynira en Ade Yusuf Santoso. In Almere werd het 1-2 (19-21, 21-17, 11-21).

In de eerste game was het lang stuivertje wisselen maar bij 9-9 namen de Indonesiërs de overhand. Maas en Tabeling kwamen bij 16-16 en 17-17 nog wel op gelijke hoogte, maar moesten de game toch aan hun opponenten laten.

De tweede game kende eenzelfde spelbeeld, maar hierin waren juist de Nederlanders in de slotfase net even wat scherper. Dankzij vier punten op rij kwam het duo op gamepoint. De Indonesiërs werkten er een weg, maar op het tweede gamepoint was het raak.

In de beslissende game hadden de Aziaten snel een gat geslagen en was het geen moment echt spannend. Het eerst wedstrijdpunt werd nog fraai weggewerkt, maar op het tweede ging Maas in de fout toen hij de shuttle net over het net wilde leggen.

Enkelspel

De titels in het enkelspel gingen naar de Indiër Sourabh Verma en de Deense Mia Blichfeldt. Verma versloeg in de finale June Wei Cheam uit Maleisië in twee games: 21-19 21-13. De badmintonner uit India had zaterdag in de halve finale Mark Caljouw uitgeschakeld.

De als elfde geplaatste Blichfeldt was in de finale te sterk voor de Chinese Qi Xuefei: 21-16 21-18.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl