De Chinese volleybalsters na hun zege op de Verenigde Staten
NOS Sport

Chinese volleybalsters verslaan Verenigde Staten op WK

De eerste groepswedstrijd in de poule van Nederland in de derde ronde bij het WK volleybal is gespeeld. Olympisch kampioen China won in een spannend duel van regerend wereldkampioen de Verenigde Staten, met 3-2 (25-22, 19-25, 20-25, 25-23, 15-9).

Samen met China en de Verenigde Staten strijdt Nederland in Japan om twee tickets voor de halve finales. De beste twee landen in de poule gaan door naar de laatste vier.

Bij China maakte Zhu Thing haar status als sterspeelster meer dan waar. De 23-jarige Chinese wordt beschouwd als de beste volleybalster ter wereld. De 1,98 meter lange Zhu Thing was goed voor 25 punten.

De Amerikaanse volleybalsters, die op de laatste Olympische Spelen brons pakten door Nederland te verslaan, leken na een 2-1 voorsprong op weg naar de overwinning. Met goede services en een ijzersterke aanval wist China, onder leiding van Thing, de vierde set toch nog binnen te halen.

Ook in de laatste set ging het lang gelijk op en bleef het spannend. Gong Xiangyu maakte op 14-9 het beslissende punt voor China, dat nu eerste staat in de poule met 2 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl