NOS Voetbal

Foutje, bedankt: Rosario blijkt toch geschorst tegen Duitsland

Koeman was 'totaal verrast' over schorsing Rosario

Pablo Rosario ziet een Oranje-debuut tegen Duitsland aan zijn neus voorbijgaan. De PSV-middenvelder blijkt geschorst, iets dat de KNVB zich pas in een laat stadium realiseerde.

Dat nieuws viel bondscoach Ronald Koeman rauw op het dak. "Ik was totaal verrast en ook zeer teleurgesteld dat hij er niet bij is", aldus Koeman, die nog net niet ontplofte van woede. "Bijna, bijna. Ik denk dat het goed is om uit te zoeken hoe dit kan."

Rood in Jong Oranje

De bond dacht dat Rosario, die vorige maand tegen een rode kaart aanliep in het shirt van Jong Oranje, zijn schorsing al had uitgezeten in het treffen van vrijdagavond van de oudste jeugdploeg met Jong Letland.

Bovendien 'leest de KNVB in de officiële regels dat de schorsing alleen betrekking heeft op duels van Jong Oranje', stelt de bond in een bericht op zijn website.

De UEFA denkt daar echter anders over, waardoor Rosario Nederland-Duitsland vanaf de tribune zal moeten volgen in plaats van vanaf de bank. Zijn clubgenoten Denzel Dumfries en Steven Bergwijn maken wel hun debuut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl