Judoka Tsjakadoea pakt in Mexico eerste gouden medaille

Judoka Tsjakadoea wint in Mexico eerste goud

Judoka Tornike Tsjakadoea heeft bij de Grand Prix in Cancun goud veroverd in de klasse tot 60 kilogram. Hij won in de finale op ippon van de Fransman Luka Mkheidze.

Het is voor de 22-jarige Tsjakadoea zijn eerste gouden medaille op het hoogste niveau. In de finale in de Mexicaanse badplaats gooide de Nederlander met Georgische roots zijn tegenstander met nog 19 seconden op de klok op zijn rug.

Even daarvoor leek de zege juist te gaan naar Mkheidze, maar zijn ippon werd na het bekijken van de beelden omgezet in waza-ari.

Tsjakadoea, die al eens Europees kampioen werd bij de junioren, maakte vorige maand zijn debuut op een WK. In Bakoe strandde hij in de derde ronde.