Positieve Löw neemt duel met Nederland bloedserieus

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Löw maakt zich geen zorgen over vormcrisis Bayern-spelers

De moeilijke situatie waarin de nationale voetbalelftallen van Nederland en Duitsland verkeren, is volgens Joachim Löw onvergelijkbaar. "Er is geen parallel", zei hij een dag voor het treffen tussen Nederland en Duitsland in Amsterdam. "Duitsland heeft zich altijd voor eindtoernooien geplaatst", klonk het vrolijk.

Waar Nederland op de laatste twee titeltoernooien ontbrak (EK 2016, WK 2018) verdween Duitsland deze zomer als titelverdediger al in de eerste ronde van het WK-toneel in Rusland. Een schande volgens het Duitse volk. De ploeg en coach werden in eigen land afgemaakt.

Druk

Toch kon Löw, al bondscoach sinds 2006, aanblijven. De Nations League is nu het podium waar Duitsland het geschonden blazoen kan oppoetsen. De opdracht is echter zwaar, zei Löw. "Duels met Nederland en Frankrijk zijn vergelijkbaar met duels in de halve finales op grote eindtoernooien, maar ik voel geen extra druk."

Nederland speelt zaterdag de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. Het duel begint om 20.45 uur en is live te zien via NOS.nl, NPO 1 en de NOS-app. Op NOS.nl begint de voorbeschouwing om 20.00 uur. Ook via Langs de Lijn is de wedstrijd op de voet te volgen.

Löw, die door wat blessures met een gehavende selectie naar Amsterdam kwam, gaf aan het toernooi om de Nations League serieus te nemen. Het is voor de Duitse bondscoach geen tussendoortje. "Ik vind het een goed toernooi. In een groep met Frankrijk en Nederland spelen we duels op hoog niveau."

Kritiek

In Duitsland was in de aanloop weer kritiek op de voorbereiding op de wedstrijden tegen Oranje en Frankrijk. Er zou veel te licht getraind zijn. "Het interesseert me niet", reageerde Löw op de aanval van de voormalig international Michael Ballack.

Duitsland begon de Nations League met een 0-0 tegen Frankrijk. De Duitsers kregen weinig kansen, maar gaven ook amper mogelijkheden weg. "We proberen een juiste balans te vinden tussen offensieve kracht en een goede verdediging. Tegen Frankrijk hebben we weinig gecreëerd, maar verdedigend stonden we goed."

Zware klus

Löw, die zijn ploeg in de laatste elf duels slechts tien keer zag scoren, wil met Duitsland de topgroep winnend afsluiten. Dan moet er zaterdag wel gewonnen worden van Nederland en die klus wordt volgens de Duitse bondscoach zwaar.

"De duels tussen Nederland en Duitsland zitten nog altijd vol gezonde sportiviteit, is nog steeds een klassieker. Nederland heeft een goed functionerende ploeg, won van Portugal en Peru, verloor met minimale cijfers van Frankrijk. Het is een ploeg met technisch goede spelers. Nederland komt weer uit het dal. Als klein land heb je soms te maken met een periode dat het minder gaat. De laatste anderhalf jaar is het herstel in Nederland ingezet", aldus Löw.

De selectie van het Duitse elftal kreeg donderdagavond tijdens het trainingskamp in Berlijn bezoek van Kristina Vogel, de baanwielrenster die bij een zwaar ongeval in juni een dwarslaesie opliep. Ze was uitgenodigd door de selectie. Het idee kwam van doelman Manuel Neuer.

Vrijdag liet Thomas Müller weten dat de hele selectie diep onder de indruk was van het bezoek. "Voor ons was het belangrijk haar het gevoel te geven dat ze deel uitmaakte van onze groep. Ze is een vechter", aldus de Bayern-ster. "Ze is tweevoudig olympisch kampioene, elfvoudig wereldkampioene. Zoiets hebben wij niet bereikt", sprak doelman Neuer bewonderend.

De trainer van de Duitsers werd bijgevallen door Thomas Müller, de aanvaller van Bayern München. Die had laatst tegen Ajax in de Champions League al ervaren dat Nederland er niet zo slecht voorstaat.

Müller: "Ze zijn beweeglijk en spelers als Frenkie de Jong zoeken altijd een voetballende oplossing. Hij speelt de bal nooit terug. Daar zit trouwens ook een risico in. En daar hopen we zaterdag van te profiteren."

STER Reclame