Wedstrijden tweede niveau België uitgesteld

time icon
Pro League
@ProLeagueBE
In overleg met de kalendermanager en mits totaal akkoord van de KBVB beslist de Pro League om de eerstkomende speeldag (speeldag 10) van de Proximus League uit te stellen. De aangepaste kalender zal zodra mogelijk meegedeeld worden.
8 maanden geleden

De tiende speelronde in de Proximus League, het tweede niveau in België, wordt dit weekeinde niet afgewerkt. Organisator Pro League heeft dat bekendgemaakt.

Zeer waarschijnlijk heeft de ingreep te maken met het onderzoek naar fraude en wedstrijdmanipulatie in het Belgische voetbal.

De nationale voetbalbond KBVB moet formeel nog wel toestemming geven voor de maatregel.

Het lijkt erop dat de beslissing is genomen omdat KV Mechelen wordt verdacht van omkoping. De club degradeerde afgelopen seizoen uit de hoogste klasse.

Scheidsrechters op non-actief

De twee Belgische scheidsrechters die woensdag werden aangehouden en urenlang zijn verhoord op verdenking van het manipuleren van wedstrijden, Bart Vertenten en Sébastien Delferière, zijn door de Belgische bond voor onbepaalde tijd op non-actief gesteld.

Delferière is door de Europese voetbalbond van het duel voor de Nations League tussen Georgië - Andorra afgehaald. Dat duel wordt zaterdag in Tbilisi gespeeld. De UEFA heeft hem vervangen door Leontios Trattou uit Cyprus.

STER Reclame