Taylor Swift
NOS Nieuws

Piek in kiezersregistratie VS na oproep Taylor Swift

De politieke coming-out van Taylor Swift heeft geleid tot een piek in het aantal mensen dat zich heeft laten registreren als kiezer voor de tussentijdse verkiezingen op 6 november. Binnen 24 uur kwamen er 65.000 nieuwe kiezers bij. Dat is meer dan het aantal kiezers dat zich in de hele maand augustus aanmeldde: 56.669.

Zondag maakte de zangeres, die haar politieke voorkeur altijd strikt geheim had gehouden, bekend dat ze bij de tussentijdse verkiezingen op de Democraten gaat stemmen.

Vervolgens riep ze haar volgers op om gebruik te maken van hun stemrecht en zich te laten registreren als kiezer. Veel mensen gaven daar gehoor aan. Zowel in Tennessee, de thuisstaat van de zangeres, als op nationaal niveau piekte het aantal inschrijvingen.

In haar post op instagram legt Swift uit dat ze het liefst op een vrouw zou stemmen, maar dat de Republikeinse Marsha Blackburn die in haar thuisstaat Tennessee op de lijst staat, haar normen en waarden niet vertegenwoordigt.

"Haar stemgedrag in het Congres vind ik doodeng. Ze stemde tegen gelijke betaling voor vrouwen, tegen een wet die vrouwen moet beschermen tegen huiselijk geweld, ze vindt dat bedrijven homo's mogen weren als klant en ze gelooft niet dat zij mogen trouwen. Dat zijn niet mijn Tennessee-waarden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl