Ook afgelopen weekend was goed toeven in de zon, zoals hier in Rotterdam
NOS Nieuws

'Prachtig nazomerweer' op komst, lokaal kans op 25 graden

Er zijn opnieuw warme dagen op komst. Dinsdag wordt het al een paar graden warmer dan vandaag. En woensdag kan het in Limburg plaatselijk zelfs 25 graden worden. "We hebben een paar echte nazomerdagen voor de boeg", zegt NOS-weervrouw Willemijn Hoebert.

De eerste twee dagen wordt het overwegend helder en zonnig. Naarmate de week vordert, stijgt de maximumtemperatuur met uitzondering van een klein dipje op vrijdag.

'Boven onze stand'

Op dinsdag wordt het zo'n 18 graden aan de kust tot 22 in het binnenland. Woensdag een paar graden warmer. Lokaal is in het zuiden zelfs 25 graden mogelijk. Normaal voor deze tijd van het jaar is een graad of 16. "We leven ruim boven onze stand", meldt Weerplaza, dat spreekt van prachtig nazomerweer.

Vanaf donderdag is er meer bewolking en kans op een bui, maar het kwik blijft boven de twintig graden. Vrijdag wordt het ietsjes frisser - en op zaterdag ligt de temperatuur overdag tussen de 21 en 26 graden. "En daarna neemt de kans op buien weer toe", zegt Hoebert.

Het is overigens niet uitzonderlijk dat de eerste helft van oktober uitzonderlijke warme dagen heeft. Hoebert: "Het wordt niet voor niets nazomer genoemd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl