Luis Suárez gefrustreerd in het duel met Valencia

Weer puntenverlies voor Barcelona, Sevilla koploper

Zo voortvarend als in de Champions League, zo stroef vergaat het FC Barcelona momenteel in de Primera División. In en tegen Valencia liep de Catalaanse grootmacht voor de vierde keer op rij averij op. Het eindigde in Mestalla in 1-1.

Valencia schoot voortvarend uit de startblokken en zette Barcelona in de eerste tien minuten met de rug tegen de muur. Dat resulteerde al na twee minuten in de openingstreffer van Ezequiel Garay.

Bij een corner van de thuisclub ging Thomas Vermaelen - die pas voor de tweede keer dit seizoen mocht beginnen bij Barça - onder de bal door, waarmee hij Gerard Piqué verraste. Piqué kopte de bal door en legde hem zo op een presenteerblaadje voor Garay. De Argentijnse verdediger tikte simpel binnen.

Lionel Messi viert zijn treffer tegen Valencia

Na dat stormachtige begin en het uitvallen van Gonçalo Guedes nam Barcelona het heft in handen. Halverwege de eerste helft bracht Lionel Messi met een harde schuiver de stand weer in evenwicht.

In het vervolg van het duel had Barcelona het meeste balbezit, maar Valencia was via snelle uitbraken minstens zo gevaarlijk. De 1-1 einduitslag was dan ook niet onverdiend.

Wissam Ben Yedder (l) viert zijn goal

Sevilla is in ieder geval voor even de nieuwe koploper in de Primera División. Met Quincy Promes als invaller wonnen de Andalusiërs in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuan met 2-1 van Celta.

Pablo Sarabia opende de score, Wissam Ben Yedder maakte de tweede goal en vijf minuten voor tijd scoorde Sofiane Boufal tegen. De bezoekers speelden het laatste half uur met tien man door twee gele kaarten voor Celta-verdediger Néstor Araujo in twee minuten.

Ángel Correa geniet van zijn openingsgoal tegen Betis

Eerder op de avond was ook Atlético even koploper door een 1-0 zege in eigen huis op Real Betis. Ángel Correa zorgde een kwartier voor tijd met een schot van buiten het zestienmetergebied voor het enige doelpunt.