NOS NieuwsAangepast

Limousine crasht op auto en dagjesmensen in staat New York: 20 doden

In de Amerikaanse staat New York zijn gisteren twintig mensen omgekomen toen een limousine botste op een geparkeerde auto en een groep dagjesmensen. De politie heeft het dodental vandaag bekendgemaakt. Of er ook gewonden zijn gevallen en hoeveel is onduidelijk.

In de limousine kwamen alle achttien inzittenden om, inclusief de bestuurder. De luxe-auto kwam in de plaats Schoharie met grote snelheid een heuvel af rijden en reed onderaan bij een T-splitsing door nog onbekende oorzaak rechtdoor de parkeerplaats op van de Apple Barrel Country Store.

Dat is een populaire winkel annex restaurant voor dagjesmensen die van de herfstkleuren komen genieten. Op de parkeerplaats knalde de limousine op een auto en een groep mensen. Daar vielen de andere twee doden.

Feest

De inzittenden van de limousine waren op weg naar een feest. Het ging om vier zussen, hun echtgenoten en andere familieleden en vrienden. Ze waren op weg naar een verjaardagsfeest.

"Ze namen hun verantwoordelijkheid door limo te nemen, zodat ze zelf niet hoefden te rijden", zegt een familielid.

Veel hulpdiensten waren aanwezig op de plek van het ongeluk:

Twintig doden bij ongeluk met limousine New York

De weg werd na het incident afgezet en is pas vanmiddag weer opengesteld. Het kruispunt onderaan de heuvel staat bekend als gevaarlijk. Volgens een lokale bestuurder zijn er zeven jaar geleden aanpassingen gedaan, maar is de plek nog steeds riskant.

Schoharie ligt zo'n 270 kilometer ten noorden van de stad New York. De federale raad voor de verkeersveiligheid onderzoekt het incident.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl