Dries Mertens, Raúl Albiol en Lorenzo Insigne

Napoli blijft in spoor van koploper Juventus, Inter derde dankzij Icardi

Napoli blijft enigszins in het spoor van Juventus. De nummer twee van Italië won thuis met 2-0 van Sassuolo en staat na acht wedstrijden op zes punten van de koploper uit Turijn.

Napoli opende sterk. Adam Ounas onderschepte een pass van Manuel Locatelli en schoot al na twee minuten snoeihard raak. Ook in het vervolg domineerde de thuisploeg en twintig minuten voor tijd verdubbelde Lorenzo Insigne met een fraaie krul de marge. In de slotfase kreeg Rogério van Sassuolo nog rood.

Icardi helpt Inter aan derde plaats

Internazionale steeg naar de derde plaats in de Serie A na een moeizame 2-1 zege op het bescheiden SPAL. Aanvoerder Mauro Icardi, dinsdag ook al verantwoordelijk voor de winnende treffer in Eindhoven tegen PSV, maakte beide doelpunten.

Icardi hielp de ploeg uit Milaan vroeg in de wedstrijd met een kopbal aan de voorsprong. Kort daarna kreeg SPAL-aanvoerder Mirko Antenucci een uitgelezen mogelijkheid om SPAL weer op gelijke hoogte schieten. De middenvelder mocht aanleggen van elf meter, maar knalde de strafschop snoeihard naast de paal.

Mauro Icardi (midden) is weer het middelpunt van de festiviteiten bij Internazionale

Diep in de tweede helft tekende Alberto Paloschi, kort daarvoor in het veld gekomen voor Antenucci, toch voor de gelijkmaker. De invaller liep een voorzet van dichtbij in het doel.

Maar het laatste woord was zoals zo vaak aan Icardi. Ruim tien minuten voor tijd hielp de Argentijn op aangeven van Ivan Perisic zijn ploeg aan de zesde zege op rij en de derde plaats in de Serie A. De achterstand op koploper Juventus is nog altijd fors: liefst acht punten.

Stefan de Vrij kreeg zat de hele wedstrijd op de bank.

Higuaín schiet Milan langs Chievo, De Roon en Hateboer verliezen

AC Milan veroverde zondag ook drie punten. Gonzalo Higuaín was met twee treffers belangrijk in de 3-1 overwinning op hekkensluiter Chievo Verona. De internationals Marten de Roon en Hans Hateboer gingen met Atalanta in eigen huis ten onder tegen Sampdoria (0-1).

Gonzalo Higuaín bezorgt AC Milan met twee goals de zege op Chievo

De Nederlanders, die zich dinsdag bij Oranje melden voor het Nations League-duel met Duitsland (13 oktober) en de oefeninterland tegen België (16 oktober), speelden beiden de volledige wedstrijd tegen Sampdoria, waar Lorenzo Tonelli de gevierde man was.

Slechte prestaties Atalanta

Atalanta sprokkelde in acht duels slechts zes punten bij elkaar en bezet momenteel de zeventiende plek. De Roon en Hateboer wonnen met hun club alleen de eerste wedstrijd dit seizoen (4-0 tegen Frosinone). Vervolgens werd er verloren van Cagliari, SPAL, Fiorentina en van Sampdoria.

Hans Hateboer in duel. Marten de Roon (links) kijkt toe

Milan steeg door de zege naar de tiende plaats, net onder SS Lazio. Dat won met minieme cijfers in eigen huis van Fiorentina, waar Kevin Diks de hele wedstrijd op de bank bleef. Ciro Immobile was de matchwinner met het enige doelpunt.