NOS Sport

Blunder Amsterdam bezorgt Neptunus negentiende titel

Blunder Amsterdam bezorgt Neptunus negentiende titel

De honkballers van Curaçao Neptunus hebben voor het zesde jaar op rij en de negentiende keer in totaal de landstitel in de wacht gesleept. Ze wonnen met 3-0 bij L&D Amsterdam en brachten de stand in de Holland Series op 4-2.

In de spannende zesde wedstrijd hadden de werpers zeven innings lang de zaak onder controle. In de achtste inning ging het echter helemaal fout voor de thuisploeg.

Blunder blijkt cruciaal

Met twee man uit en drie Rotterdammers op de honken leek Linoy Croes een verre klap simpel te vangen, maar hij liet de bal vallen en Neptunus scoorde drie keer. Die dreun kwamen Amsterdam niet meer te boven.

Croes laat de bal los en bezorgt Neptunus drie punten

Eerst de Europa Cup I winnen en nu ook weer landskampioen. Al dat winnen met Neptunus, gaat dat niet vervelen? "Nee, absoluut niet. Het blijft het lekkerste gevoel om aan het eind van de rit met die beker omhoog te staan," zegt Oranje-international Berry van Driel.

Ook bij coach Ronald Jaarsma is de blijdschap enorm. "Zeker omdat je terugkomt van een 2-0 achterstand. Dit jaar was sowieso een bijzonder jaar omdat de club 75 jaar bestaat."

Van stoppen op het hoogtepunt wil Jaarsma niets weten. "Het hoogtepunt, dat is er nog niet. Wat dat is, weet ik nog niet. Ik ga er een zoeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl