Ross Barkley viert zijn goal tegen Southampton
NOS VoetbalAangepast

Chelsea simpel voorbij Southampton, Arsenal kleineert Fulham

Chelsea heeft op eenvoudige wijze drie punten gepakt in het uitduel met Southampton: 0-3. De Londenaren veroverden zodoende de tweede plaats in de Premier League.

Dat komt doordat Liverpool en Manchester City de topper gelijkspeelden (0-0). Chelsea heeft evenveel punten als koploper City, maar een minder doelsaldo.

Dominant Chelsea

Chelsea had zondag in de eerste helft geen kind aan de ploeg van verdediger Wesley Hoedt, die de volle negentig minuten speelde. Hij kon niet voorkomen dat een volledig vrijstaande Eden Hazard na een halfuur spelen overtuigend de score opende. Even daarvoor miste Danny Ings een levensgrote kans.

Ook na rust domineerde de ploeg van manager Maurizio Sarri de wedstrijd. Het resulteerde in de verdubbeling van de score door Ross Barkley. Southampton liet zich tegen het einde van de wedstrijd meer gelden.

Nathan Redmond was een kwartier voor tijd met een vlammend schot op de lat nog dicht bij de aansluitingstreffer. In blessuretijd tekende Álvaro Morata voor de eindstand.

Alexandre Lacazette viert zijn openingstreffer

Eerder op de dag wist Arsenal voor de zesde keer op rij weten te winnen in de Premier League. Bij Fulham werd het 5-1, mede door twee goals van Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang.

Op Craven Cottage opende Lacazette na bijna een half uur spelen de score, door uit de draai toe te slaan. Fulham sputterde even tegen met een treffer van André Schürrle, maar na rust nam Arsenal afstand.

Achter het standbeen

Opnieuw Lacazettte (schot van net buiten de zestien), Aaron Ramsey (bal achter het standbeen) en Aubameyang (uit de draai en diagonaal schot) zorgden voor een ruime zege.

Arsenal verloor de eerste twee competitiewedstrijden, maar bleef daarna tot nu toe foutloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl