Hirving Lozano kust zijn trouwring na zijn doelpunt tegen VVV Pro Shots

PSV heeft ook haar achtste duel in de eredivisie gewonnen. Het elftal van Mark van Bommel versloeg in eigen huis VVV-Venlo met 4-0.

Het is voor de vierde keer in de historie dat PSV de eerste acht wedstrijden wint. Dat gebeurde ook in 1974/1975, 1987/1988 en 1999/2000.

In Eindhoven beperkte VVV zich niet tot verdedigen, viel brutaal aan en kreeg ook de eerste kans, via Ralf Seuntjens. Maar Trent Sainsbury kaapte bijtijds de bal voor zijn voeten weg.

Unnerstall

Gaandeweg de eerste helft kreeg PSV een groot overwicht en dat resulteerde ook in kansen, al keepte de door PSV verhuurde Lars Unnerstall een puike partij in Venlose dienst.

Zo had hij reddingen in petto bij pogingen van Luuk de Jong en Sainsbury. Steven Bergwijn schoot daarvoor nog een bal naast de goal van Unnerstall. Hirving Lozano trof wel doel, op aangeven van Gaston Pereiro.

Kort na rust was Jay-Roy Grot dicht bij de 1-1 en Bergwijn bij de 2-0. De Jong verdubbelde de score alsnog met een kopbal van dichtbij.

Invaller Érick Gutiérrez maakte de 3-0 met een geplaatst schot, Lozano vanaf de penaltystip de 4-0. Op aanraden van de VAR kende scheidsrechter Siemen Mulder de strafschop toe.

Acht punten voorsprong

Door de zege staat PSV acht punten voor op Ajax, Feyenoord en Heracles Almelo. Al komen de nummers twee, drie en vier zondag in actie.

Statistieken PSV-VVV-Venlo

STER reclame