NOS Voetbal

Uitblinkster Van de Sanden: 'Iedereen heeft goed in de spiegel gekeken'

Van de Sanden: 'Blij dat ik er sta als het erom draait'

De vorm die Shanice van de Sanden vrijdagavond in Breda etaleerde deed denken aan het door Oranje gewonnen EK van 2017. Van de Sanden was met een goal en een assist de hoofdrolspeelster.

"Ik ben blij dat ik er sta als het erom draait. Heel het team speelde goed en we werkten voor elkaar", zei Van de Sanden, die het veld na zeventig minuten onder luid applaus verliet.

Daarbij kwamen emoties los. Recent verloor de 26-jarige Van de Sanden een belangrijk persoon in haar leven. "Vorige week is mijn oma overleden en die goal is voor haar", aldus de flankspeelster.

Shanice van de Sanden eert haar overleden oma

Spiegel

De Deense speelsters konden niet imponeren en kwamen dan ook niet tot scoren. Van de Sanden: "Ik had best veel verwacht van Denemarken, maar misschien ligt dat ook aan ons."

Oranje overtuigde, hanteerde een hoog tempo en creëerde veel kansen. En dat terwijl het spel tijdens de laatste kwalificatiewedstrijd in de poule, begin september tegen Noorwegen, nog stroperig oogde.

"We gingen meteen uit elkaar. Iedereen is weer naar zijn eigen club gegaan en heeft goed in de spiegel gekeken", aldus de speelster van Olympique Lyonnais.

"Maandag kwamen we weer bij elkaar en we hebben de dingen op tafel gegooid waar we mee zaten. En zo zie je dat je vandaag dan gewoon weer kunt pieken als team."

Wiegman: 'Veel strijd, bij vlagen heel veel voetbal en echt een team'

Bondscoach Sarina Wiegman kon niet anders dan tevreden zijn. "Alles zat erin: er zat heel veel strijd in, er zat bij vlagen heel veel voetbal in en er stond echt een team."

De kater van het direct mislopen van het WK werd gedeeltelijk weggespoeld. "Direct na de wedstrijd in september was iedereen heel kritisch op zichzelf en het team. We vonden dat we onszelf tekort hadden gedaan en dat het beter moest", zei Wiegman.

"Daar hebben speelsters zelf het initiatief toe genomen en uiteindelijk kwam iedereen zó goed binnen maandag. Uiteindelijk leverde dat zowel binnen als buiten het veld een saamhorigheid op die je nodig hebt om goed te kunnen presteren met elkaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl