Simon Gustafson viert met Sean Klaiber de 2-0 voor FC Utrecht

Eindelijk weer eens de volle buit voor FC Utrecht

FC Utrecht heeft in de eredivisie eindelijk weer eens de volle buit gepakt. Na vijf wedstrijden zonder zege werd in eigen huis met 2-1 gewonnen van hekkensluiter NAC Breda.

Utrecht was de betere ploeg voor rust, al dwong het amper echte kansen af. Sander van de Streek kopte net naast en Urby Emanuelson was gevaarlijk met een uithaal met links (redding doelman Benjamin van Leer).

Het staartje van de eerste helft bracht nog wel opwinding: zo ontsnapte NAC aan een eigen doelpunt van Karol Mets, die bij een voorzet op de paal kopte.

In de laatste seconde van de blessuretijd kreeg Utrecht een strafschop na een overtreding van Menno Koch op Simon Gustafson. Vanaf elf meter voltrok Gustafson ook zelf het vonnis.

Zwabberbal

Gustafson sloeg kort na rust voor een tweede keer toe, nu met een uithaal vanaf een meter of twintig. Doelman Van Leer had geen antwoord op de zwabberbal.

Doelman David Jensen moet zich inspannen om een doelpunt van Mitchell te Vrede te voorkomen

De NAC-doelman zag kort daarna Van de Streek op de lat koppen en kwam ook goed weg toen Timo Letschert voor zijn neus verscheen en de bal vervolgens recht op hem af schoot.

De gemiste kansen leken het oppermachtige Utrecht niet te deren. Maar na de 2-1 van Mikhail Rosheuvel had de thuisploeg het echt lastig om ongeschonden het eindsignaal te halen.