Oranje na de 1-0 van Lineth Beerensteyn

Oranjevrouwen delen eerste tik uit in tweeluik met Denemarken

De Oranjevrouwen hebben een belangrijke stap gezet op weg naar het WK. De regerend Europees kampioen won in Breda in de eerste ronde van de play-offs met 2-0 van Denemarken.

Lineth Beerensteyn en Shanice van de Sanden scoorden voor Oranje en beiden deden dat met het hoofd.

Beerensteyn kopte in de 21ste minuut raak na een voorzet vanaf rechts van Van de Sanden. Vlak voor rust was Van de Sanden zelf de afmaker na een schitterende pass van Kika van Es.

Oranje viert de 1-0

Miedema

Bij Oranje ontbraken keepster Sari van Veenendaal (vervangen door Loes Geurts) en spits Vivianne Miedema in de basisformatie. Laatstgenoemde kwam na zeventig minuten in de ploeg voor Van de Sanden, die erg sterk speelde.

Tien minuten voor tijd was Miedema dicht bij de 3-0, maar haar stift eindigde op de lat. In de eerste helft raakte Jackie Groenen al de lat met een vlammend schot.

Het basiselftal van Oranje

Keepster Geurts liet daarna zien waarom bondscoach Sarina Wiegman niet twijfelde om haar onder de lat te zetten bij zo'n belangrijke wedstrijd. Met een knappe reflex kreeg de keepster van IFK Göteborg een hand achter de bal, na een schot van dichtbij van Pernille Harder.

De frustraties groeiden bij Harder, die dit jaar tot beste voetbalster van het jaar werd verkozen als opvolgster van Lieke Martens. Ze zag hoe Oranje veel beter was en de Deense spits werd nauwelijks in stelling gebracht door haar collega's.

Ploeggenote Katrine Veje zag in de slotfase haar poging op de lat eindigen.

Return

Volgende week dinsdag volgt de return in Denemarken. Mocht Oranje de volgende ronde bereiken, dan treft het de winnaar van het treffen tussen België en Zwitserland (de heenwedstrijd in België eindigde in 2-2).

Inzet is dan een plek op het WK, dat volgend jaar in de zomer in Frankrijk plaatsvindt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl