NOS Voetbal

Feyenoord boekt flinke winst, omzet richting 100 miljoen

ANP

Het boekjaar 2017-2018 is voor Feyenoord een financieel topjaar geworden. De Rotterdammers boekten een nettowinst van 11,6 miljoen euro en een recordomzet van 99,4 miljoen euro.

Daarmee is de omzet meer dan dertig procent gestegen ten opzichte van het vorige boekjaar. Dat heeft alles te maken met het uitkomen in de groepsfase van de Champions League en in mindere mate de winst en de thuiswedstrijden in de KNVB-beker.

Het is het zevende seizoen op rij dat Feyenoord een positief resultaat behaalt. Het eigen vermogen van de club, dat in 2010 nog 35 miljoen euro negatief bedroeg, is gestegen naar 31,6 miljoen euro.

Het elftal van Feyenoord voor de Champions League-ontmoeting met Manchester City ANP

Feyenoord heeft ervoor gekozen om een deel van de inkomsten te investeren in een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal, in een nieuw te bouwen jeugdcomplex, transfers en aan het terugkopen van een deel van de aandelen van de Vrienden van Feyenoord.

"Dit zijn heel mooie cijfers", stelt algemeen directeur Jan de Jong, "die tevens aantonen dat het spelen van Champions League-voetbal is als het drukken van je eigen, winnende staatslot. Dan heb je gegarandeerd financieel de hoofdprijs."

Komend boekjaar zullen de Rotterdammers niet eens in de buurt komen van de recordomzet. Vanwege de vroege Europese uitschakeling tegen AS Trencín verwacht Feyenoord op een omzet van rond de 68 miljoen euro uit te komen.

STER reclame