AFP
NOS Nieuws

CDA wil Turkse klik-app verbieden

Het CDA is bezorgd over een Turkse app waarmee critici van president Erdogan aangegeven zouden kunnen worden bij de Turkse politie. CDA-Kamerleden willen dat het kabinet onderzoekt of hiertegen kan worden opgetreden, bevestigt de partij een bericht uit De Telegraaf.

In Duitse media verschenen onlangs berichten over de politie-app EGM Mobil. Die maakt het mogelijk voor Turkse Duitsers om te klikken over critici van Erdogan. Als die vervolgens naar Turkije reizen, kunnen ze in de problemen komen. Naar aanleiding van de situatie in Duitsland vragen de CDA-Kamerleden Heerma en Van Dam zich af of de app ook in Nederland wordt gebruikt.

Heerma en Van Dam noemen dergelijk gebruik ontwrichtend en onwenselijk en willen weten wat de mogelijkheden zijn om de app zo snel mogelijk uit de lucht te halen. Ze willen dat het kabinet met Apple en Google gaat praten. Volgens de Kamerleden is het onacceptabel als mensen via een app over medeburgers rapport uitbrengen bij een buitenlandse overheid.

Het CDA maakt zich al langer zorgen over de "intimiderende houding van de Turkse overheid richting Turkse Nederlanders".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl