In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Oplichters doen zich op WhatsApp voor als dochter in geldnood

Twee jonge mannen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van zestien en achttien maanden omdat ze ouderen voor duizenden euro's hebben opgelicht. Ze deden zich op WhatsApp voor als kinderen die om geld vroegen omdat ze in geldnood zaten.

Ouail D., een 19-jarige man zonder vaste woonplaats, liet een 85-jarig slachtoffer in De Meern geloven dat hij zat te appen met zijn dochter. Het leverde de oplichter 2300 euro op.

Daan M., een Utrechter van 21, stuurde appjes naar een 71-jarige vrouw in Zeewolde, waarin hij zich voordeed als haar dochter. Ze trapte erin en maakte meer dan 3000 euro over.

Het duo pleegde daarnaast meerdere diefstallen en overvallen. De straf valt extra zwaar uit omdat ze al eerder waren veroordeeld voor het zich verrijken ten koste van anderen.

De Utrechter kreeg achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. De 19-jarige man werd veroordeeld tot zestien maanden, waarvan zes voorwaardelijk.

Beiden moeten zich psychisch laten behandelen. Hun slachtoffers moeten ze 10.000 euro schadevergoeding betalen, schrijft RTV Utrecht.

Advertentie via Ster.nl