AFP
NOS Nieuws

Journalist verdwenen na bezoek aan Saudisch consulaat Istanbul

Een Saudische journalist en bekende criticus van de Saudische regering is verdwenen in Turkije. Jamal Khashoggi is na een bezoek op dinsdag aan het consulaat van Saudi-Arabië in Istanbul niet meer gezien.

De Turkse autoriteiten vermoeden dat hij wordt vastgehouden op het consulaat. Khashoggi had daar dinsdag een afspraak voor trouwpapieren. Zijn Turkse verloofde wachtte op hem, maar heeft hem niet naar buiten zien komen. Hij is volgens de Turken ook niet te zien op camerabeelden. Volgens het consulaat is hij na zijn afspraak wel weggegaan.

Khashoggi woont al ruim een jaar in de Verenigde Staten en werkt onder meer voor The Washington Post. Hij uit regelmatig kritiek op het beleid van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

Grote zorgen

In zijn eerste stuk voor The Washington Post schreef hij dat hij zich gedwongen voelde om te verhuizen naar de VS, omdat het leven in zijn thuisland hem onmogelijk werd gemaakt. Zijn verloofde zegt tegen The Wall Street Journal dat hij zich ook niet helemaal veilig voelde in Amerika.

Een collega van Khashoggi schrijft dat ze zich grote zorgen maakt en dat iedereen zijn best doen om hem te vinden. "Ik zal geen rust vinden tot jij veilig bent."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl