Phillip Cocu ANP

Phillip Cocu voelt zich nog altijd gesteund door het bestuur van Fenerbahçe. Dat de voorzitter hem heeft gevraagd op te stappen spreekt de trainer voor de camera van FOX Sports tegen.

"Dat heeft hij zeker niet gevraagd. Er wordt veel geschreven, de kranten moeten ook worden gevuld", beweert Cocu, die met zijn ploeg na zeven speelronden op de teleurstellende veertiende plek staat in de Turkse competitie.

"Het is een delicate situatie waarin we nu verkeren. Met de voorzitter en de technisch directeur doen we er alles aan om hieruit te komen. Of ik nog de steun voel? Jazeker."

Turkse kranten over Phillip Cocu: een fiasco NOS

Cocu had zich zijn eerste maanden in Turkije heel anders voorgesteld. Naast de dramatische competitiestart werd 'Fener' uitgeschakeld in de voorronden van de Champions League en in de Europa League werd begonnen met een 4-1 nederlaag tegen Dinamo Zagreb.

"Mensen zijn zo'n seizoenstart niet gewend. Dan kun je over allerlei oorzaken praten, maar de fans willen dat succes snel terugkomt bij de club", aldus Cocu. "Als dat uitblijft, krijg je weerstanden, ook vanuit de media. Dat is niet raar. Het is gezond voor een grote club."

Structuur

Ondanks dat Cocu de kritiek begrijpt, zijn er volgens hem ook oorzaken naast het veld. "In het team, in de begeleiding, in de manier van werken; het is lastig om daar een vaste structuur in te krijgen. Maar ik richt me zoveel mogelijk op het voetbal. Dat gaat moeizaam, het is vechten in plaats van voetballen."

Fenerbahçe speelt donderdag in de Europa League tegen Spartak Trnava uit Slowakije.

STER reclame