Kiki Bertens
NOS Sport

Bertens blaast Flipkens weg en dringt virtueel de toptien binnen

Kiki Bertens heeft in Peking de derde ronde gehaald. De als elfde geplaatste Wateringse maakte korte metten met Kirsten Flipkens: 6-1, 6-1. Haar volgende tegenstandster is de Tsjechische Katerina Siniaková.

De 26-jarige Bertens staat nu virtueel tiende van de wereld. De kans is groot dat ze daar maandag, wanneer de nieuwe ranglijst bekend wordt, ook staat.

Alleen als Aryna Sabalenka of Caroline Garcia deze week veel beter presteert dan Bertens valt de Nederlandse buiten de toptien.

Flipkens, de Belgische nummer 57 van de wereld, leverde de eerste servicegame op 'love' in, waarna Bertens met nog twee breaks in sneltreinvaart de set pakte.

In de tweede set moest ze een break toestaan, maar Flipkens wist geen enkele opslaggame meer te winnen en was na 61 minuten geklopt.

Naomi Osaka plaatste zich in Peking (na Simona Halep en Angelique Kerber) als derde voor de WTA Finals. Ook Bertens is nog in de race. Ze strijdt in eerste instantie met Karolina Plisková, de huidige nummer acht op de jaarranglijst, om deelname.

Halep onzeker voor WTA Finals

Of Halep mee kan doen aan de WTA Finals is onzeker. De Roemeense liet via Twitter weten dat een mri-scan heeft uitgewezen dat ze met een hernia in haar rug kampt. De komende dagen bespreekt ze met haar artsen of een operatie nodig is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl