Kenley Jansen in actie voor de Dodgers
NOS Sport

Ook Schoop en Jansen naar Major League play-offs na beslissingsduels

Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) en Jonathan Schoop (Milwaukee Brewers) maken nog kans op de kampioenschapsring in de Major League, de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie. Beide honkballers wonnen maandagnacht een beslissingsduel om de titel in hun divisie.

De Dodgers en Brewers moesten een extra titelduel spelen omdat beide ploegen in de reguliere competitie na 162 duels precies gelijk waren geëindigd met respectievelijk Colorado Rockies en Chicago Cubs.

Jansen maakt het af

Werper Jansen veroverde de titel in de Western Division van de National League door Colorado Rockies met 5-2 te verslaan. Werper Walker Buehler was de grote man bij de Dodgers en domineerde in de eerste zes innings. Closer Jansen moest in de negende inning nog twee punten toestaan, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Voor de Dodgers, die vorig jaar de World Series verloren van Houston Astros, was het de zesde divisietitel op rij.

Eerder in de nacht won Jonathan Schoop met Milwaukee Brewers het beslissingsduel van Chicago Cubs met 3-1. Begin september had Milwaukee nog vijf nederlagen meer dan Chicago, maar dankzij een knappe zegereeks eindigde de ploeg van Schoop na 162 duels exact gelijk met de concurrent.

Milwaukee sloeg vervolgens toe op Wrigley Field, de vermaarde thuisbasis van de Cubs. Christian Yelich sloeg drie honkslagen in vier slagbeurten en kroonde zichzelf daarmee van de National League met een gemiddelde van .326 tot meest constante slagman van de National League.

Verliezers Colorado Rockies en Chicago Cubs ontmoeten elkaar woensdag in Chicago voor de wildcard game om het laatste ticket in de National League voor de play-offs.

In de American League gaan New York Yankees (van Didi Gregorius) en Oakland Athletics onderling uitmaken wie zich als laatste mag melden in de race om de World Series.

Ozzie Albies (Atlanta Braves) en Xander Bogaerts (Boston Red Sox) plaatsten zich eerder al voor de play-offs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl