UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin maakt bekend waar het EK naartoe gaat
NOS Voetbal

'Het is zuur voor Turkije, maar Duitsland verdient Euro 2024'

In een week met wereldkampioenschappen judo, volleybal en wielrennen, leverde het Europees kampioenschap voetbal van 2024 in het Sportforum de meest opvallende discussie op. Turkije was namelijk in de running voor de organisatie. Was dat een goed idee geweest?

'Van Praag heeft iets uit te leggen'

Afgelopen week werd bekend dat Duitsland het Europees kampioenschap voetbal in 2024 mag organiseren. Onze Oosterburen troefden daarmee Turkije af. Het land kreeg daardoor voor de vierde keer op rij geen eindtoernooi toegewezen. KNVB-voorzitter Michael van Praag zou echter wel op het Turkse bid hebben gestemd.

Volkers geeft argumenten vóór EK 2024 in Duitsland

"Ik vind dat hij daar tekst en uitleg over moet geven", zegt Volkskrant-journalist John Volkers. "Waarom kies je in het belang van de Nederlandse fans voor Turkije? Duitsland is ons buurland. Ze hebben bewezen goede toernooien te kunnen organiseren en het is voor ons beter bereikbaar. Allemaal redenen om voor Duitsland te stemmen."

NOS-commentator Arman Avsaroglu geeft tegengas en komt met argumenten vóór Turkije. "Het is een voetbalgek land. Daarom is het ook zo zuur, want ze grijpen er nu al voor de vierde keer naast. Maar in Turkije moest er te veel gebeuren met het oog op het EK. Natuurlijk, het toernooi was wellicht chaotisch geweest. Maar dat waren de Olympische Spelen in Rio de Janeiro ook."

'Turkije is toch ook een goed voetballand'?'

Mijmeren over Valverde's dopingverleden

Alejandro Valverde toonde zich zondag tijdens het WK wielrennen de beste renner in koers. Na afloop werd er vooral in Belgische media gemijmerd over het dopingverleden van de Spanjaard, die in 2010 voor twee jaar geschorst werd vanwege betrokkenheid bij Operación Puerto, het dopingschandaal rond dokter Eufemiano Fuentes.

John Volkers, Lisette van der Geest en Arman Avsaroglu in het Sportforum

"Daar is hij nooit open over geweest", vertelt AD-journaliste Lisette van der Geest. "Voor mij maakt dat wel degelijk verschil. Sterker nog: hij ontkent het nu nog steeds. En wellicht heeft hij nog gelijk ook. We weten niet of hij het schoon doet. Gebruikers liepen voorheen voor op testers. Ik hoop maar dat het nu anders is."

Volkskrant-journalist John Volkers roemt de trainingsarbeid van Valverde. "Maar dat komt vooral door de cultuur in Spanje. Ze hebben hem niet laten vallen. Was hij een Brit of een Duitser geweest, dan had Valverde het waarschijnlijk niet kunnen opbrengen om zo hard te trainen tijdens zijn schorsing."

Volkers in Sportforum: Als Brit zou Valverde niet zo hard hebben doorgetraind'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl