Phillip Cocu tijdens het thuisduel met Besiktas
NOS Voetbal

Turkse kranten: voorzitter Fenerbahçe vraagt om vertrek Cocu

De positie van Phillip Cocu lijkt verder onder druk te komen na de 3-0 nederlaag van Fenerbahçe tegen Çaykur Rizespor. Fenerbahçe-voorzitter Ali Koç zou de Nederlander hebben gevraagd om op te stappen, zo melden Turkse kranten.

Cocu zou dat voorstel hebben afgeslagen en hebben voorgesteld om vandaag (maandag) een nieuwe ontmoeting te houden.

In de persconferentie na afloop van de wedstrijd verontschuldigde Cocu zich tegenover de fans van Fenerbahçe en zei hij: "De eerste helft was schaamtevol. Drie goals in zo'n korte tijd, dit is ongelofelijk. Voor zo'n grote club als Fener zijn we in een zeer slechte situatie beland. Morgen komen we samen om met een frisse blik deze situatie te bespreken."

Turkse kranten over Cocu: een fiasco

Onder leiding van de nieuwe voorzitter Ali Yildirim Koç, de nieuwe Franse technisch directeur Damien Comolli en Cocu zou er een kalmere wind moeten gaan waaien bij 'Fener'. Liefst een bries met meer succes na enkele magere jaren. Cocu klonk hoopvol bij de persconferentie waarop zijn komst bekend werd gemaakt: "De plannen van de club voor de toekomst spreken me aan. Ik zie hier een uitdaging en krijg de kans om iets op te bouwen, zoals ik ook bij PSV heb gedaan."

De nieuwe voorzitter gaf bij de aanstelling van Cocu aan dat de Nederlandse trainer de tijd zou krijgen. De vraag is of dat na de magere competitiestart ook echt gaat gebeuren. Onder druk worden in Turkije weleens snel harde beslissingen genomen. "Vervalt de voorzitter in de oude reflexen, dat is de vraag", zegt NOS-correspondent Lucas Waagmeester.

Fenerbahçe staat veertiende in de Turkse Süper Lig met zeven punten uit zeven duels. Dat is slechts twee punten boven de degradatiestreep. Het team van Cocu verloor al vier keer, won maar twee keer en maakte slechts zes goals in zeven wedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl