Phillip Cocu

Cocu verder in het nauw na nieuwe nederlaag

De druk op Phillip Cocu bij Fenerbahçe neemt steeds verder toe. De Turkse topclub ging opnieuw hard onderuit. Dit keer was Rizespor met 3-0 te sterk.

Voor aanvang van de wedstrijd stond Rizespor nog voorlaatste zonder een overwinning behaald te hebben dit seizoen. De eindstand van het duel stond al voor rust op het bord. Fenerbahçe werd nauwelijks gevaarlijk en schoot voor rust zelfs geen enkele keer op doel.

Vierde nederlaag

Het betekende voor Cocu de vierde nederlaag in zeven competitiewedstrijden. De ploeg uit Istanbul staat met zeven punten op een teleurstellende veertiende plaats, acht punten achter koploper Galatasaray. Onder leiding van Cocu werd alleen van Bursaspor en Konyaspor gewonnen.

Naast de dramatische seizoensstart werd Fenerbahçe ook uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League en werd het eerste duel in de Europa League kansloos met 4-1 verloren van Dinamo Zagreb.