Luchtballon in Duitsland vast in hoogspanningsmast, alle inzittenden gered

Aangepast
Zweites Deutsches Fernsehen

Zes mensen die met hun luchtballon in een hoogspanningsmast in Duitsland vast waren komen te zitten, zijn gered. De brandweer heeft ze een voor een uit het mandje van de ballon gehaald.

De luchtballon was rond 18.00 uur tegen de mast gevaren en vast komen te zitten op 75 meter hoogte. Dat gebeurde in de buurt van de stad Bottrop bij Oberhausen, niet ver over de grens bij Zevenaar.

Elektriciteitsbedrijven hadden uit voorzorg de stroom van de leidingen gehaald. Reddingswerkers van de brandweer werkten samen om de gestrande passagiers te redden. Om 23.30 uur werd de laatste inzittende bevrijd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zes mensen op 75 meter hoogte vast in een luchtballon

Volgens een man van het ballonvaarders-bedrijf kreeg de luchtballon te maken met een valwind; een sterke neerwaartse luchtstroom. Als reactie gaf de ballonvaarder gas, maar een zijwind blies de ballon tegen de mast, waar hij bleef hangen. De mand was door hulpverleners gezekerd zodat hij niet naar beneden kon vallen.

STER Reclame