Feyenoord viert de winnende goal van Van Persie

Van Persie bezorgt Feyenoord weer de winst, maar krijgt ook rood

Feyenoord heeft dankzij een late goal van Robin van Persie een verdiende 2-1 zege geboekt op Vitesse. De 35-jarige aanvoerder knalde in de 87ste minuut een vrije trap hard en fraai tegen de touwen. Even later moest hij na een stevige tackle met rood van het veld. Vitesse eindigde het duel zelfs met negen man.

Het duel was voor rust in evenwicht, al was Vitesse iets dreigender. Na een fraaie actie van Roy Beerens kopte Matús Bero op de paal om vervolgens uit de rebound alsnog te scoren. Ook Kenneth Vermeer, die de geblesseerde Justin Bijlow verving, zat nog aan de bal. De Arnhemmers hadden daarna goed zicht op de Rotterdamse aanvallen.

VAR verpest feestje Berghuis

Feyenoord begon na de rust fel en kwam met een kopbal van Eric Botteghin op 1-1. Steven Berghuis leek daarna op fraaie wijze 2-1 te maken, maar zag zijn goal via de VAR geannuleerd worden. Van Persie speelde de bal iets te ver voor zich uit, waarna Berghuis buitenspel stond.

Eric Botteghin viert zijn goal met Jan-Arie van der Heijden
    Thomas Bruns krijgt de rode kaart gepresenteerd
    Steven Berghuis is niet blij na de 1-0 van Vitesse
    Kenneth Vermeer ontfermt zich over de geblesseerde Tim Matavz

Nadat Vitesse gereduceerd was tot een tiental, omdat Thomas Bruns de rode kaart kreeg (hij stond op de hak van Jordy Clasie), voerde Feyenoord de druk op en de 2-1 hing in de lucht. Sam Larsson liet twee kansen onbenut, maar kort voor tijd scoorde Van Persie uit een vrije trap.

Weer matchwinner

Vorige week tegen FC Utrecht (1-0) was Van Persie ook al matchwinner. Hij maakte dit seizoen zes goals in zeven wedstrijden. Een paar minuten na de winnende goal kreeg de aanvoerder de rode kaart na een pittige tackle op Max Clark.

Ver in blessuretijd moest ook Vitesse-speler Danilho Doekhi (2x geel) het veld verlaten van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De Arnhemmers hadden spits Tim Matavz een kwartier voor tijd al zien afhaken met een op het oog zware blessure.