Vos derde bij de WB-veldrit in Iowa

Marianne Vos heeft ook bij de tweede wereldbekerwedstrijd veldrijden het podium behaald. Na haar overwinning vorige week in Waterloo, moest ze zaterdag in Iowa City genoegen nemen met de derde plaats. Sophie de Boer kwam als vierde over de streep.

De winst ging naar Kaitlin Keough. Het was de eerste wereldbekeroverwinning voor de 26-jarige Amerikaanse. Achter Keough reed Evie Richards naar de tweede plaats, die in de slotronde zowel Vos als De Boer passeerde.

De Britse reed lange tijd achter de twee Nederlandse rensters, maar profiteerde eerst van een dubbele valpartij van Vos en bleek daarna veel sterker dan De Boer op de stukken waar gelopen moest worden.

Vos won vervolgens nog het sprintje om de laatste podiumplaats van De Boer.

Aerts opnieuw te sterk voor wereldkampioen Van Aert

Bij de mannen won de Belg Toon Aerts voor de tweede keer op rij en net als vorige week hield hij zijn landgenoot Wout van Aert achter zich.

Aerts wint ook tweede WB-wedstrijd

Aerts reed al in de openingsfase weg bij de rest, al moest hij wereldkampioen Van Aert na een stuurfoutje weer naast zich dulden. De twee reden zes ronden lang zij aan zij, waarna Aerts, net als in het Amerikaanse Waterloo, twee ronden voor het einde wegsprong bij Van Aert.

Met Michael Vanthourenhout kreeg Iowa, net als bij de eerste WB-wedstrijd, een geheel Belgisch podium.

Op de vijfde plaats was Corné van Kessel de beste Nederlander. Vorige week werd hij zesde. Mathieu van der Poel sloeg de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen over.

STER reclame