Luuk de Jong na zijn goal

PSV beleeft moeizaam 'Avondje NAC', maar wint wel

PSV heeft ook zijn zevende duel in de competitie gewonnen, al kwam de zege bij NAC Breda (0-2) wel moeizaam tot stand.

NAC had vijf van de zes competitieduels verloren, wilde het tij keren en speelde met het mes tussen de tanden. Hoewel NAC geen kansen creëerde met het agressieve spel, leidde het er wel toe dat koploper PSV opvallend veel balverlies leed.

PSV's eerste kans diende zich pas na rust aan en prompt was het raak: Luuk de Jong tikte binnen op aangeven van Angelino. Daarna kwam PSV goed weg bij een pegel van Mitchell Te Vrede (redding doelman Jeroen Zoet) en een schot van Anouar Kali (op de lat).

In de blessuretijd zette Donyell Malen de eindstand op het bord op aangeven van Steven Bergwijn.

'Beter kan niet'

Trainer Mark van Bommel had zich geen beter begin kunnen wensen; 21 punten uit zeven wedstrijden. "Nee, dat zijn mooie cijfers. Beter kan inderdaad niet."

Over het optreden van PSV was hij uiteindelijk ook tevreden. "Maar we moesten geduld hebben. NAC verdedigt gewoon heel erg goed in de eerste helft. En dan zijn er spaarzame momenten dat je er echt goed doorkomt. Dan moet je die momenten wel benutten. We zeiden in de rust: blijf dat geduld houden, want NAC houdt dit niet vol."