Mario Mandzukic viert zijn tweede treffer met aangever Cristiano Ronaldo

Ook Napoli kan ongenaakbaar Juve niet verrassen, Roma herpakt zich in Romeinse derby

Juventus is na zeven duels in de Serie A nog altijd zonder puntenverlies. Ook in de topper tegen Napoli trok de ploeg van Cristiano Ronaldo aan het langste eind: 3-1.

Het gedreven spelende Napoli kwam na tien minuten al op voorsprong. Na slecht verdedigen van Leonardo Bonucci kreeg José Callejón de bal en en uit diens voorzet tikte Dries Mertens de bal in het doel.

Dries Mertens zette Napoli na tien minuten nog wel op het goede spoor

Mario Mandzukic boog de achterstand om en in beide treffers had Cristiano Ronaldo een flink aandeel. Voor rust gaf hij de voorzet waaruit de Kroaat raak kopte en na de pauze trof de Portugees zelf de paal, waarna Mandzukic uit de rebound scoorde.

Napoli drong nog aan, ook na de tweede gele kaart van Mário Rui, maar Juventus hield stand. Een kwartier voor tijd kopte Bonucci zelfs de 3-1 binnen. Weer kwam de assist van Ronaldo.

De voorsprong van Juventus, dat nog geen punt heeft verspeeld in de Serie A, op nummer twee Napoli bedraagt na zeven duels al zes punten.

Nummer drie Sassuolo kan zondag Napoli nog passeren op de ranglijst. Dan moet het wel zien te winnen van AC Milan.

Roma bezweert crisis met zege in derby

Hoe kan je beter een punt achter je slechte seizoensstart zetten, dan met een thuiszege op de aartsrivaal? Het antwoord: dat kan niet. Dus was de euforie groot onder fans van AS Roma na de 3-1 overwinning op Lazio.

Kostas Manolas (voor) en Lorenzo Pellegrini vieren de zege in de Romeinse derby met de fans

De Giallorossi begonnen het Serie A-seizoen met twee nederlagen, twee gelijke spelen en slechts één overwinning in de eerste vijf wedstrijden. Eén van die nederlagen kwam bovendien tegen laagvlieger Bologna, terwijl werd gelijkgespeeld tegen Chievo, de hekkensluiter.

Midweeks werd de weg omhoog al ingezet met een zege op Frosinone (4-0), zaterdag werd vervolgens definitief afgerekend met de stroeve start middels een overwinning op Lazio.

Invaller Lorenzo Pellegrini is goed voor een goal en assist bij AS Roma

Lokale held Lorenzo Pellegrini vervulde een hoofdrol, met een goal en assist. De middenvelder viel al in de eerste helft in voor Javier Pastore en opende een minuut voor rust de score.

Nadat Ciro Immobile gelijk had gemaakt en Aleksandar Kolarov AS Roma weer op voorsprong had gezet, legde Pellegrini de bal uit een vrije trap op het hoofd van Federico Fazio, die de 3-1 eindstand op het scorebord zette.

Justin Kluivert en Rick Karsdorp bleven negentig minuten op de bank bij Roma.

Inter met zege naar Eindhoven

Internazionale, woensdag in Eindhoven de tegenstander van PSV in de Champions League, won met 2-0 van Cagliari. Lautaro Martínez en Matteo Politano zorgden voor de treffers.

Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd voor de nummer vier van de Serie A.