Arjen Robben in het duel met Hertha

Bayern onderuit bij Hertha in aanloop naar duel met Ajax

Bayern München is in de Bundesliga opnieuw tegen puntenverlies opgelopen. Na de 1-1 thuis tegen FC Augsburg, verloor de koploper uit met 2-0 van Hertha BSC.

Hertha steeg daardoor naar de tweede plaats, met een gelijk aantal punten als Bayern.

Stand Bundesliga

1. Bayern Munchen 6-13 (12-5)
2. Hertha 6-13 (12-7)
3. Borussia Dortmund 5-11 (15-3)
4. Werder Bremen 5-11 (10-6)
5. Borussia Mönchengladbach 5-10 (10-7)

Bayern zorgde voor rust voor de meeste dreiging, maar ging met twee goals tegen naar de kleedkamer. Vedad Ibisevic benutte een strafschop en in de 44ste minuut rondde Ondrej Duda op aangeven van Valentino Lazaro fraai af. Tussen beide treffers door miste Arjen Robben voor Bayern een opgelegde kans.

In de tweede helft drongen de bezoekers fel aan. De Hertha-defensie, met Karim Rekik, raakte er niet door van de wijs. Rekik deed de hele wedstrijd mee en Amsterdammer Javairo Dilrosun werd in blessuretijd vervangen. Bij Bayern werd Robben in de 52ste minuut gewisseld door Thomas Müller.

Bayern treedt dinsdag in de Allianz Arena aan tegen Ajax. Het is de tweede Champions League-wedstrijd voor beide clubs. Zowel Bayern (1-0 tegen Benfica) als Ajax (3-0 tegen AEK) wist de eerste wedstrijd te winnen.

Vedad Ibisevic na het maken van de 1-0