In de Duitse plaats Ravensburg heeft een man met een vleesmes op straat drie mensen aangevallen. De drie slachtoffers zijn gewond naar een ziekenhuis gebracht; de aanvaller is opgepakt. Het is een 19-jarige asielzoeker uit Afghanistan.

De slachtoffers zijn twee jonge Syrische asielzoekers van 19 en 20. Ook een 52-jarige Duitse man werd neergestoken. Een van de slachtoffers is in levensgevaar. Het is niet duidelijk of de dader de drie mannen kent.

Waarom de man tot zijn daad in het centrum van de stad kwam, is nog niet duidelijk. Op Twitter duiken beelden op van ooggetuigen. Daarop is een man in een zwart T-shirt te zien, met een mes in zijn hand.

De politie roept mensen op om het onderzoek af te wachten en geen overhaaste conclusies te trekken. De politie gaat ervan uit dat de man alleen handelde, en dat er geen medeplichtigen zijn. Volgens de politie is er geen aanwijzing dat het om een terroristische daad gaat.

Op een filmpje is de dader te zien terwijl hij wordt vastgehouden door een agent:

Burgemeester

Lokale media citeren burgemeester Daniel Rapp van Ravensburg, die toevallig in de buurt was toen de man toesloeg. "Hij stond opeens voor me, ik zag het bebloede mes in zijn hand. Ik riep dat hij het wapen op de grond moest leggen en dat deed hij."

Ravensburg is een stad met ongeveer 50.000 inwoners in Zuid-Duitsland.

STER reclame