NOS Voetbal

Van Bronckhorst: 'Underdogrol stoort mij niet'

Van Bronckhorst: 'Het gaat om het verschil op het veld'

Feyenoord begon het seizoen met een onvervalste valse start. In de voorronde van de Europa League vormde het nietige Trencín uit Slowakije een te hoge hobbel en in het openingsweekeinde van de eredivisie bezorgde het via de nacompetitie gepromoveerde De Graafschap de Rotterdammers een 2-0 nederlaag.

Sindsdien werd er alleen nog averij opgelopen bij AZ (1-1). Feyenoord vindt zich daardoor terug op de derde plaats, ingeklemd tussen Ajax en het verrassende Heracles, die allebei eveneens dertien punten verzameld hebben. Maar als het over de titelstrijd gaat, komen steevast alleen PSV en Ajax ter sprake.

Slechte start gepareerd

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan daar niet mee zitten. "Ik focus mij op wat we hier doen en niet op wat men schrijft", reageert hij tijdens de persconferentie in Rotterdam in de aanloop naar de thuiswedstrijd van zondag tegen Vitesse. "De slechte start die we gehad hebben, hebben we goed weten te pareren door punten te pakken. En daardoor staan we er nu bij."

"We staan nu ook waar we willen staan op dit moment. Maar het seizoen is nog lang. Als we de constantheid die we na die eerste wedstrijd getoond hebben, volhouden, kunnen we tot het eind meedoen", kijkt hij met optimisme de rest van het voetbaljaar in.

Van Bronckhorst: 'Clasie heeft wedstrijden nodig'

PSV en Ajax lijken niettemin verder te zijn dan zijn ploeg. "Nou, verder... Ze spelen natuurlijk nu allebei op Champions League-niveau en ze hebben een aantal goede aankopen gedaan. Dat is wel een verschil met ons. Maar het gaat uiteindelijk om het verschil op het veld."

Iedereen een aandeel

Dat verschil weet Jordy Clasie vooralsnog niet te maken. De middenvelder, die via omzwervingen langs Southampton en Club Brugge na drie seizoenen weer op het oude nest is teruggekeerd, heeft nog niet het niveau bereikt dat ze van hem gewend waren in Rotterdam.

Jordy Clasie haalt uit tegen FC Utrecht

"Jordy heeft niet veel gespeeld sinds hij weg is bij ons. Hij moet naar mate hij meer wedstrijden speelt steeds beter worden. Dat kan snel gaan. Ik vind hem steeds beter presteren. En het team ook. Dat gaat altijd samen."

"Je ziet dat het vertrouwen aan het terugkomen is in het team. Er worden veel kansen gecreëerd en we scoren makkelijk de laatste weken. En daar heeft iedereen een aandeel in. Ook Jordy."

Jørgensen

Feyenoord zal overigens tegen Vitesse beginnen zonder Nicolai Jørgensen. "Nicolai is nog niet zover dat hij zondag kan starten", aldus Van Bronckhorst over de Deense spits die aan het terugkeren is van een voetblessure. "Maar we zien hem sterker worden."

Jørgensen, die wel al twee invalbeurten achter de rug heeft - bij elkaar goed voor 35 speelminuten -, zal wel op de bank plaatsnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl