Vitesse-trainer Sloetski heeft geen keus: Doekhi start tegen Feyenoord

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sloetski vertrouwt op Doekhi tegen Feyenoord: 'Ik heb ook geen andere keus'

Vitesse wil het de topdrie van Nederland zo moeilijk mogelijk maken, maar tegen Ajax kwam daar begin deze maand weinig van terecht. In het eigen Gelredome werd een smadelijke 4-0 nederlaag geleden. Zondag wacht een nieuwe kans tegen Feyenoord.

De voortekenen zijn echter niet best. De ziekenboeg is aardig volgelopen en met name de achterhoede is een probleem aan het worden voor Leonid Sloetski, die krap in zijn centrumverdedigers zit. Arnold Kruiswijk en Rasmus Thelander behoren tot de geblesseerden en Maikel van der Werff zit een schorsing uit.

Enige optie

En dus moet de Russische trainer terugvallen op de 20-jarige Danilho Doekhi, de van Ajax overgenomen neef van oud-international Winston Bogarde. "Om eerlijk te zijn is dat ook de enige optie die we nog hebben", bekent Sloetski. "Hij is een jonge speler, maar hij heeft ervaring opgedaan in de Jupiler League."

Winston Bogarde en Danilho Doekhi na het kampioenschap in de Jupiler League met Ajax Pro Shots

Doekhi pakte vorig seizoen met Jong Ajax het kampioenschap in de eerste divisie. Hij heeft ook al wat eredivisieminuten op zijn naam staan, maar die zijn letterlijk op twee handen te tellen: in maart 2016 mocht hij als 17-jarige speler van Excelsior in de 81ste minuut invallen tegen AZ.

Feyenoord-Vitesse begint zondag om 16.45 uur. Het duel is te volgen via een liveblog in de NOS-app en op NOS.nl en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. Een samenvatting is vanaf 19.00 uur te zien op NPO 1.

"Het wordt een grote uitdaging voor hem", begrijpt Sloetski. "In een van de grootste stadions. We hebben er natuurlijk al veel met hem over gesproken. Over wat er van hem verwacht wordt en wat de gebruikelijke fouten zijn die jonge spelers maken. We hebben misschien niet de beste ploeg om mee te beginnen, maar ik heb geen keus op dit moment. We zullen het zien. Hij oogt in ieder geval zelfverzekerd."

Rustig en solide

Doekhi kijkt er uiteraard naar uit om als Rotterdammer uitgerekend in de Kuip zijn eredivisiedebuut als basisspeler te maken. "Ik hoop op een leuke wedstrijd, waarin we aan het langste eind gaan trekken", laat hij strijdvaardig weten. "Maar Feyenoord uit is altijd lastig. Ik hoop dat we het goed gaan doen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Doekhi verwacht nog wel appje van oom Bogarde: 'Hij weet hoe Van Persie te bestrijden'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Sloetski vertrouwt op Doekhi tegen Feyenoord: "Misschien niet de beste tegenstander om te debuteren"

Hij omschrijft zichzelf als "rustig aan de bal, goed in de duels, solide". Het zal moeten blijken of dat voldoende is om Robin van Persie te bestrijden. "Of Nicolai Jørgensen. Dat weet ik nog niet. Maar dat zijn leuke tegenstanders om tegen te spelen", klinkt hij weinig onder de indruk. Met de adviezen van oom Winston moet het ook vast wel lukken.

STER Reclame