Felix Meurders
NOS NieuwsAangepast

Felix Meurders weg bij Spijkers met Koppen, omroep wil jonger publiek

Felix Meurders moet weg bij het programma Spijkers met Koppen. BNNVARA wil met het radioprogramma een jongere doelgroep bereiken en denkt dat dat met de 72-jarige radiopresentator minder goed kan. Spijkers met Koppen doet het nu vooral goed bij oudere luisteraars.

BNNVARA bekijkt nog of Meurders bij een ander programma aan de slag kan. Het is nog niet bekend wie zijn opvolger bij Spijkers met Koppen wordt.

Eerder vertrok Felix Meurders al bij het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV. Daar werd hij opgevolgd door Eric Corton.

Dolf Jansen

Het programma op NPO Radio 2 bestaat volgende week dertig jaar. Felix Meurders presenteert het nu 24 jaar en al jaren doet hij dat samen met cabaretier en radiomaker Dolf Jansen.

Jansen vindt het zeer teleurstellend dat Meurders afscheid gaat nemen. "We vormen al twintig jaar een team, ik had het liever anders gezien", zegt hij.

Ook stoppen

Solidair zijn met Meurders door ook te stoppen is geen optie geweest. "Dat heeft geen enkel nut", zegt Jansen. Hij heeft het met Meurders besproken en die heeft daar geen behoefte aan.

Jansen doet het zelf liever ook niet. "Gezien het huidige systeem en bestel zou dat ook het domste zijn wat ik kan doen. Dan zetten ze er een of andere dj neer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl