Ravage na een plofkraak
NOS Nieuws

Plofkrakersbende opgerold na kraken in België

De Nederlandse en Belgische politie hebben een plofkraakbende opgerold. Acht verdachten zijn opgepakt. Zij komen allemaal uit Nederland en zijn tussen de 21 en 31 jaar oud.

De federale politie in België denkt dat de bende zes plofkraken in Vlaanderen heeft gepleegd, tussen mei en augustus.

Na de vierde plofkraak in een maand tijd, op 13 juni in het dorp Boechout bij Antwerpen, startte de Belgische federale politie een onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat bij de plofkraken auto's van één Nederlands verhuurbedrijf waren gebruikt.

Ook bleek er een verband te zijn tussen plofkraken in Tielt-Winge (15 mei), Buggenhout (6 juni), Lummen (21 juni) en een poging tot plofkraak in Stekene (10 augustus). De buit van die overvallen wordt op ongeveer 560.000 euro geschat.

Huiszoekingen

Gisteren en vandaag heeft de politie huiszoekingen gedaan op tien plaatsen in Amsterdam, Maarssen en Wiekevorst (B). Ook zijn de cellen van drie gevangenen doorzocht in België.

De acht worden verdacht van zware diefstal, lidmaatschap van een criminele organisatie en opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand. Daar staan gevangenisstraffen op van 20 tot 30 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl