betuwecopters.n

In een loods in Molenaarsgraaf in Zuid-Holland woedt een grote brand in een bedrijf met verpakkingsmaterialen. De brandweer heeft het sein brand meester inmiddels gegeven en heeft de brand onder controle, maar er komt nog altijd veel rook bij vrij.

De rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien. Vanwege de brand zijn een middelbare school en een basisschool ontruimd. Bewoners van seniorenwoningen en mensen in een gastouderbureau blijven uit voorzorg binnen.

Het RIVM verricht metingen om te zien of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, maar het duurt minimaal een dagdeel voor de resultaten daarvan bekend zijn.

Het bedrijf verstuurt ook pakketjes voor webshops. De bestellingen lopen geen vertraging op omdat die op andere locaties worden overgenomen, schrijft het bedrijf op de website.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is het pand waarschijnlijk niet meer te redden:

'Het pand zal waarschijnlijk geheel uitbranden'

De brandweer is met veel mensen aanwezig om overslaan van de brand naar naastgelegen huizen en bedrijven te voorkomen, meldt de veiligheidsregio. Brandweerlieden hebben de ruiten van het pand ingeslagen zodat het vuur sneller zijn werk zal doen en er minder rook ontstaat.

Ook een Cougar-helikopter van de luchtmacht assisteert bij het blussen van de brand:

Helikopter van de luchtmacht helpt blussen in Molenaarsgraaf

De brand woedt op een paar honderd meter afstand van het centrum van Molenaarsgraaf. Omwonenden hebben vanwege de brand twee keer een NL-Alert ontvangen en de veiligheidsregio adviseert boeren om vee in de omgeving in de stallen te houden.

De brandweer denkt tot vanavond bezig te zijn met het blussen van de brand. Het NL-Alert is inmiddels ingetrokken.

STER reclame