Vanity Lewerissa (m) in duel met twee speelsters van Sparta Praag

Lewerissa schiet voetbalsters Ajax naar primeur in CL

De voetbalsters van Ajax hebben zich ten koste van Sparta Praag voor het eerst geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Twee weken geleden versloeg de ploeg van trainer Benno Nihom in eigen huis de Tsjechische ploeg met 2-0, in Praag werd op woensdag met 2-1 gewonnen.

Ajax kwam na 26 minuten spelen op achterstand door een doelpunt van Christina Marie Burkenroad. De Amerikaanse aanvalster kwam na een knappe aanval alleen voor keepster Lize Kop en rondde bekwaam via de binnenkant van de paal af.

Vlak na rust kantelde de wedstrijd in het voordeel van Ajax dankzij twee doelpunten van Vanity Lewerissa. Eerst werd ze knap weggestuurd door Ellen Jansen en schoof ze de bal onder de Tsjechische keepster door in het doel.

Twee minuten later trof Lewerissa weer doel, dit keer op aangeven van Lois Schenkel.

De loting voor de volgende ronde is op 1 oktober.

Feest bij de speelsters van Ajax

Martens scoort voor winnend Barcelona

FC Barcelona revancheerde zich voor eigen publiek tegen FC Biik-Kazigoert uit Kazachstan: 3-0. Het uitduel had de Spaanse ploeg verrassend met 3-1 verloren.

International Lieke Martens ontbrak in Kazachstan, maar speelde in Barcelona wel weer mee. Ze bracht de derde treffer op haar naam. Ploeggenote Stefanie van der Gragt moest ook in de thuiswedstrijd toekijken. De international is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure en mist daardoor ook het tweeluik van Oranje met Denemarken.