De Amerikaanse president Trump beschuldigt China ervan de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten te beïnvloeden. Dat zei hij in zijn toespraak bij de VN-Veiligheidsraad in New York.

'China wil zich bemoeien met de verkiezingen'

Volgens Trump doet China dat uit onvrede met het handelsbeleid van de VS. Hij heeft zijn uitspraak niet toegelicht.

Amerika en China zijn verwikkeld in een handelsoorlog en leggen elkaar steeds zwaardere importtarieven op. "Ze willen niet dat we (de Republikeinen) de verkiezingen winnen, omdat ik de eerste president ben die China ooit op handelsvlak heeft uitgedaagd", sprak Trump. "We winnen deze handelsstrijd, we zijn op elk vlak beter dan China. We willen niet dat zij zich met onze verkiezingen bemoeien", voegde hij eraan toe.

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken ontkent invloed uit te oefenen op de tussentijdse verkiezingen en zegt dat ook niet te zullen doen. Trump reageerde daar weer op door te zeggen dat er genoeg bewijs is dat China dat wel doet, zonder dat nader toe te lichten.

Midterms

In november staan de zogenoemde midterms op het programma. De Republikeinen dreigen bij die verkiezingen hun meerderheid in het Huis van Afgevaardigden kwijt te raken.

STER reclame