Accu Dumoulin weer opgeladen: 'Zin om iets van WK te maken'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Accu Dumoulin weer opgeladen: 'Zin om iets van WK te maken'

Annemiek van Vleuten prolongeerde dinsdag in Innsbruck haar wereldtitel tijdrijden en dat gaat Tom Dumoulin vandaag ook proberen te doen. Na een slopende Tour de France, waarin hij tweede werd, is de accu weer opgeladen.

En dat kostte niet eens veel moeite. Dumoulin: "Nee, ik had het fysiek even moeilijk na de Tour. Ik was echt naar de kloten, maar heb de draad snel weer opgepakt. Ik heb zin om nog iets van het WK te maken."

Eén keer is genoeg voor Dumoulin

Bondscoach Thorwald Veneberg verkende met Dumoulin het parcours en heeft alle vertrouwen in een goede afloop. "Als hij het een keer rijdt, heeft hij het in zijn hoofd. En dan is hij er klaar voor."

Tom Dumoulin bij de verkenning van de tijdrit NOS

Het 52,5 kilometer lange parcours is niet het gedroomde parcours voor Dumoulin. "Het is eerst 30 kilometer vlak. Daar verwacht ik wel wat tijd te verliezen en dat hoop ik terug te pakken in het laatste, steile deel."

Roglic en Froome niet van de partij

De winnaars van zilver en brons vorig jaar, Primoz Roglic en Chris Froome, zijn dit keer niet van de partij. De verwachting is dat Rohan Dennis de grootste concurrent van Dumoulin zal zijn. De 28-jarige Australiër stond echter nog nooit op het podium van het WK tijdrijden, dat sinds 1994 wordt gehouden. Drie keer was er een medaille voor Nederland.

Tom Dumoulin onderweg in de tijdrit AFP

Drie Nederlandse medailles

123
2017Tom DumoulinPrimoz RoglicChris Froome
2016Tony MartinVasil KirjenkaJonathan Castroviejo
2015Vasil KirjenkaAdriano MaloriJerome Coppel
2014Bradley WigginsTony MartinTom Dumoulin
2013Tony MartinBradley WigginsFabian Cancellara
2012Tony MartinTaylor PhinneyVasil Kirjenka
2011Tony MartinBradley WigginsFabian Cancellara
2010Fabian CancellaraDavid MillarTony Martin
2009Fabian CancellaraGustav LarssonTony Martin
2008Bert GrabschSvein TuftDavid Zabriskie
2007Fabian CancellaraLaszlo BodrogiStef Clement

De eerste tijdrijder die van start gaat is Wilco Kelderman om 14.10 uur. Jos van Emden rijdt om 14.50 uur en Tom Dumoulin is om 15.40 uur de laatste. Alle ritten zijn live te zien op NPO 1, NOS.nl of in de NOS-app.

Volledige startlijsten staan op de website van de UCI.

STER Reclame